zondag 14 juni 2020

Hallo allemaal,
Wat ben ik blij dat ik iedereen terug kon verwelkomen in de bijenklas. Enkele kindjes hebben nog niet de weg terug gevonden naar onze klas.. misschien komt dat nog volgende week...



Maandag vierden we de verjaardag van al de jarigen tijdens de corona-lockdown. Elisabeth, Cooper, Matheo Ivonne, Mia werden gevierd. Maar ook Cas en Lisa ( de popjes in de klas die ons alles vertellen over vriendjes zijn) kregen een kroon. De juf zorgde voor poffertjes en die werden gesmaakt.
Dinsdag keken we naar de stenen die we meebrachten naar de klas. Grote, dikke, zware, kleine stenen.... Stenen in verschillende kleuren en verschillende vormen. Terwijl we bij de juf werkten aan ons cadeautje voor papa (zondag in het feest voor papa, vaderdag), speelden we op de tafels met stenen op verschillende manieren. De dino's leefden tussen de stenen, we konden de stenen op een lijn leggen of in een plankje. Potjes vullen met stenen, muziek maken.. Kortom, we experimenteerden er op los.
Donderdag werkten we het cadeautje voor papa verder af en speelden we verder met de stenen.
Vrijdag oefenden we wiskundige begripppen met de stenen. Dit deden we buiten in het zonnetje. Op, onder, naast, voor en achter kwamen aan bod. We ontdekten dat we stenen konden rollen en Max ontdekte dat we konden tekenen met de stenen. In de namiddag gingen we spelen aan de speeltuin. Eén klasje speelde op het grasplein en de andere op de speeltuin en dan eens wisselen.
Samen spelen stond centraal deze week. De bijtjes speelden heel mooi samen. Je kan goed zien dat ze gegroeid zijn en dat ze het samen spelen hebben gemist.

Aan de papa's: een fijne vaderdag!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten