zondag 8 maart 2020

Maandag gingen we met de bus naar Tervuren. In de Warandepoort keken we naar een show van 'technopolis on tour'. We keken hoe ze olifantenpasta maakten, hoe we vlinder konden laten krabben in de lucht, hoe mier van de hoge toren naar beneden kwam en hoe we nijlpaard op ballonnen konden laten staan. Er werden nog meer dieren geholpen, steeds met leuk proefjes en experimentjes. Leuk om naar te kijken.
Deze week gingen we dan ook verder met proefjes en experimentjes. Dinsdag lag de klemtoon op blazen. Een ventilator, een haardroger, een bladblazer of gewoon een rietje. We probeerden het allemaal uit.
Woensdag ging juf Katrien met ballonnen aan de slag. Blazen en leeg laten, een ballonnen-matras en stempelen met ballonnen.
Donderdag gingen we opnieuw blazen maar nu met zeep en water erbij. Buiten hebben we bellen geblazen en daarna ook in de klas. Als we er dan ook nog een beetje verf bij doen kunnen we er ook nog een kunstwerk van maken. In de namiddag konden we niet naar buiten om te wandelen omdat het regende. We maakten dan maar een wandeling door vele klassen en geheime plekjes in de school.. spannend!
Vrijdag werd de speelbak gevuld met water en zeep.. bellen maken maar en omdat we het bellenblazen zo leuk vonden hebben we daar op vrijdag ook nog mee gespeeld. De juf maakte ook bellen in een fles, zonder te blazen. We maakten van een wasco verf door er met een warme haardroger op te blazen.
 









































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten