zaterdag 14 maart 2020

boeken in de klas

Dinsdag vertelden we over boeken. Waar kan je boeken vinden? We keken naar het filmpje van Vince en TJ in de bibliotheek. In onze klas maakten we het boekenhoekje groter.
Vanaf woensdag vertelden we over soorten boeken: een kookboek, een kunstboek, een babyboek, een muziekboek, een gedichtenboek, een dierenboek,... oneindig veel soorten. Donderdag speelden we een spel met verschillende soorten boeken. In onze klas vonden we op elke tafel een soort boek en daar zaten verschillende activiteiten aan gekoppeld. Bij het kunstboek gingen we schilderen, bij het kleurboek konden we kleuren. Het kookboek werd gecombineerd met boetseerklei zodat we ook koekjes konden maken. Bij het dierenboek lagen de speeldiertjes.. en ga zo maar door. We zochten ook details van prenten in een boekje. We keken naar het filmpje van Maurice in de bibliotheek. Donderdagnamiddag gingen we wandelen. We zagen de beginnende lente...
We genoten ook veel van de zon de laatste dagen, blij dat ze er terug is. Buitenspelen is ook niet slecht voor het coronavirus ;)

Normaal zouden we volgende week verder werken rond boeken. Zelf een boekje maken, stempelen met letters, foto's maken voor een fotoboek, schilderijen maken en deze vervolgens op een ander blad afdrukken, prenten of foto's uit een boek nadoen,...
Het corona-virus steekt hier jammer genoeg een stokje voor. Hierboven hebben jullie misschien alvast enkele ideeën om volgende week met jullie kinderen te doen.
Ik wens iedereen een goede gezondheid toe!
groetjes en 'elleboogjes'


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten