zaterdag 1 februari 2020

we spelen met dozen

Dozen overal... Maandag begonnen we met vrij spelen en experimenteren met dozen. Tot welk spel komen de kinderen wanneer ze heel veel dozen hebben.. Sommigen kropen in de dozen, de dozen werden een hok, een huis, een bed. Sommigen gooiden al de dozen op een berg, anderen maakten een toren. Sommigen hielden de dozen gewoon vast, anderen zetten ze op hun hoofd...
Een hele week konden de kinderen verder spelen en experimenteren met de dozen. Dinsdag was bouwen de basis. We bouwden een hoge toren, een lage toren. We bouwden met kleine doosjes ne grote doosjes... In de namiddag liet de zon zich zien en grepen we die kans om met de dozen buiten te spelen.
Woensdag keken we naar de verschillende soorten dozen. De dozen zijn gemaakt van verschillende materialen, ze worden gebruikt voor verschillende doeleinden.. eten, opbergen, juwelen,... We oefenden onze motoriek door rond een doosje te schilderen.
Donderdag gingen we muziek/ lawaai maken met de dozen. Sommigen gebruikten hun doos als trommel, anderen als piano. De doos werd ook een gitaar en zelfs een microfoon... We namen ook eens het geluid op en luisterden ernaar.
Vrijdag mochten we van meester Kristof naar de kermis gaan. woehoe.. op de draaimolen. We oefenden ook onze ruimtebegrippen in, uit, op, onder en naast de doos.

De dozen blijven nog even in de klas en we werken langzaam naar het grootoudersfeest en oudersfeest toe.

De voorbije week werd onze school doorgelicht. We eindigden de week met een 'gunstig advies'!






























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten