zondag 16 februari 2020

de piraten vinden een schatkaart

Maandag vonden we een schatkaart in de klas. Na de kaart eerst te bestuderen zagen we dat de kaart onze klas voorstelde. We legden de getekende weg af in onze klas en vonden een nieuwe schatkaart.. dit deden we tot driemaal toe.. we weten nu dat we een schatkaart kunnen lezen ;)
We creƫerden zelf een grote schatkaart.. Wat moet er allemaal opstaan? een boot? een eiland? een boom? een doodskop?... De juf tekende wat de kinderen wilden en daarna gaven we de kaart kleur met zand, wasco en papier...
Dinsdag probeerden we zelf een schatkaart te tekenen. We vulden ook vele doosjes met schatten. In de piratenboot speelden we verder en gingen we nu aan de slag met de schatkaart. We legden steentjes op de schatkaart op de juiste weg te vinden.
Woensdag maakten we bij juf Katrien een piratenhoed tussen het oefenen in.
Donderdag maakten we een schatkaart op oud papier..of zo lijkt het toch :)... een beetje koffie en een hocus pocus, het papier werd plots heel oud...
Vrijdag werkten we de piratenhoeden af en stonden we in de namiddag op het podium. We deden allen ons best maar we waren toch een beetje overdonderd door het vele publiek.
Ook zaterdag lieten we onze beste piratenmoves zien.

Volgende week maken we ons klaar voor het carnavalsfeest.












































Geen opmerkingen:

Een reactie posten