donderdag 17 juni 2021

een tuin vol bloemen

 

Maandag keken we naar een filmpje over een tuin.. We zagen een tuin met planten, bomen, vissen, dieren, groenten en zo veel meer. Naar aanleiding van dit filmpje praatten we over onze het thema. Wat kan je allemaal zien in een tuin? Wat zie je allemaal in je eigen tuin. De kinderen vertelden zoveel dat we op het idee kwamen om foto's mee te brengen. Bedankt voor de vele foto's die ik kreeg. De kinderen vertelden met trots over hun eigen tuin. We zagen ook heel veel variatie... voldoende om mee verder te werken.
Dinsdag maakten we een wandeling langs de voortuinen.. wat zien we allemaal in de tuinen. We stopten bij de tuin van Clémence en mochten daar eens binnen kijken.
Deze week hebben we ons op de bloemen en planten gefocust. Hoe planten we een plant? Wat hebben bloemen en planten nodig om te groeien? Ook daarvan keken we een filmpje en dan konden we aan de slag om zelf proberen te planten in onze aardebak. We maakten mooie bloemstukjes in een potje, we probeerden bloempjes te plukken met een pincet, we kleefden een bloempje bij elk steeltje.
Op donderdag maakten we nog een wandeling naar de tuin van Zoya. Ook hier vonden we veel leuke dingen om te ontdekken.
Vrijdag schilderden we mooie bloemen met en vork.Tussen dit alles door werkten we aan het vaderdagcadeautje.
 






















































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten