maandag 22 maart 2021

een kippenhok in de klas

 

Maandag mochten we terug gaan wandelen. Dat hebben we dan ook meteen gedaan. We wilden schapen, vogeltjes en bloemen zien. Bloemen zagen we al heel veel maar we vonden ook een kippenhok. De mevrouw van het kippenhok was zo lief om ons even bij de kippen te laten. We mochten ze zelfs eten geven.. gedroogde meelwormpjes. Het was leuk om de kippen te zien. Ze liepen door de tuin en zelfs de straat op maar ze luisterden ook heel goed. Als de mevrouw ze riep, kwamen ze terug naar hun hok.
Eens terug in de klas vertelden we wat we allemaal hadden gezien. We besloten om ook een kippenhok in de klas te maken. Dinsdag bracht de juf hout mee, hamers en nagels... We konden aan de slag .. timmeren maar... Heel veel oefenen en af en toe op onze vinger slagen... Plezier verzekerd! We kleefden ook een kippenhok met papierstroken en we bouwden met de kleine houten latjes een kippenhok voor de kleine kippetjes.
Woensdag genoten we van een dagje thuis.
Donderdag kreeg ons kippenhok vorm. We maakten bedjes voor de kippen, een beetjes stro voor een zacht bedje erin.. en dan spelen maar. In de namiddag gingen we naar oude gewoonte wandelen.
We oefenden onze knipvaardigheden door in het stro te knippen.
Vrijdag knipten we stro van papier en schilderden we onze schoendoos. Ook dit wordt een bedje voor de kip.































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten