zaterdag 13 februari 2021

een gekke week

 

De week voor carnaval werd een gekke week...

Maandag kwamen we met gekke haren naar school. Wij maakten gekke haren voor onze clownshoed.
Dinsdag was het omgekeerde dag. Sommigen deden hun kledij binnestebuiten of achterstevoren aan, anderen werden voor 1 dag een jongen/ meisje. Sommigen veranderden zelfs een dagje van klas ;) We oefenden kunstjes die clowntjes doen in het circus. Met ballen gooien en spelen, bordjes laten draaien op een stokje en toveren met toverpoeder (we speelden met confetti in de confettibak). In de namiddag speelden de juffen een toneeltje. We vonden het wel leuk om met carnaval onze dagelijkse lunch te vervangen door iets anders. De kleuters hadden veel ideeën, van pasta tot pizza tot hamburger. Uiteindelijk kozen de kleuters uit croque monsieur en hamburger. De croque had met 1 stem meer gewonnen.
Woensdag kwamen we met hartjes naar school. Juf Katrien deed een oefening waarbij we de clowntjes volgens legende in de juiste kleur moesten kleuren.
Donderdag zagen we gekke truien op school. Er waren er vol leuke plakkertjes, er waren heel zachte truien of heel grote truien en sommigen gaven zelfs licht.
We experimenteerden met muziekinstrumenten. Na al onze voorbereidingen waren we nu eindelijk klaar om een echt clowntje te worden. In de namiddag was het tijd voor de clowntjes-stoet. We deden onze kleedjes aan, onze gekke hoed op en wat schmink op onze neus. Met een trommeldoos of ander instrument in de hand trokken we met de stoet door al de andere kleuterklassen. We liepen ook even over de grote speelplaats, langs het lerarenlokaal en op het secretariaat. de stoet was een echt succes!

Vrijdag was het tijd om helemaal verkleed naar school te komen. We zagen vele leuke kostuums. Iedereen was leuk verkleed. We speelden in de klas en aten een lekkere croque-monsieur.


































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten