zondag 24 januari 2021

We maken het donker in de klas.

Maandag luisterden we naar het verhaal van 'Welterusten kleine beer' van Martin Waddell. Daarna vertelden we zelf het verhaal na. We dachten ook na over donker en licht.. hoe maak je het donker, hoe maak je licht, welke soorten lichtjes zijn er, waar zien we lichtjes, wat doen we als het donker is. We zochten een manier om onze klas te verduisteren, hoe we dat konden doen en vervolgens deden we dat. We hadden een ladder nodig, een gordijn of een doek, plakband....en zo werd het donker in de klas.
Dinsdag was het toch wel vreemd, zo donker.. we gingen op zoek naar enkele lichtjes zodat we toch iets konden doen. We gingen aan de slag met 'donker'. Schilderen met donkere kleuren, kleven met donkere papieren. We maakten een groot bed in de klas waar het heel donker was. We vertelden ook over bang zijn in het donker.
Woensdag vertelde juf Katrien over de sterren en de maan. Met 'glow-in-the-dark' -verf maakten we sterren voor in onze klas.
Donderdag gingen we op zoek naar soorten lichtjes. Iedereen bracht een lampje mee, ook de juf had vele verschillende lampjes mee.. Veel om te zien en te beleven. Vervolgens speelden we met onze lampjes in het donker.
Vrijdag hebben we met schaduwen gespeeld. Ons hand, ons hoofd, onze voeten..; we tekenden ons hoofd en kleurden het zwart. We gingen op zoek naar de schaduwen.
















































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten