vrijdag 9 oktober 2020

We spelen met herfstmaterialen

De zon laat zich minder vaak zien, het wordt een beetje kouder.. de herfst is in het land.
Maandag gingen we met de bus naar het bos. Voor velen was de bus al een hele beleving! We vertrokken met een beetje regen maar in het bos was het droog. We hebben geen last gehad van de regen en konden volop op verkenning in het speelbos. Veel bomen en heel veel blaadjes... door de blaadjes stappen, blaadjes in de lucht gooien... blaadjes op de grond.
Op de grond vonden we ook veel eikels. Die verzamelden we in ons potje om later in de klas mee te kunnen spelen. In de klas bekeken we onze verzameling van het bos.
Dinsdag vertelden we over de vele takken in het bos. Wat kunnen we er mee doen. Sommige takken zijn dik, anderen zijn dun/ lang/ kort. We kunnen er een huisje mee maken of een straat voor de auto's. We schilderden met takjes.
Woensdag stonden de blaadjes en hun verschillende kleuren in de kijker. We tamponeerden een herfstblad.
Donderdag keken we naar de verschillende vormen van de blaadjes. We konden ook een ketting leggen volgens patroon.. eikel  -blad - eikel - blad...
Vrijdag dansten we de herfst. We dansen de bomen en de blaadjes, de kindjes en de honden in het bos. In de namiddag maakten we een echt bos in de klas met blaadjes en takken.
We speelden de hele week met herfstmaterialen in de klas.

Als je met je gezin gaat wandelen in het bos, is het altijd leuk om een foto door te sturen. Zo wordt het thema nog levendiger in de klas.






















































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten